ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Biopect

Biopect

Το Biopect είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα με σκοπό την σταθεροποίηση του ισοζυγίου ύδατος και ηλεκτρολυτών. Περιέχει ειδικά επεξεργασμένες φυτικές ίνες (ίνες πηκτίνης) και ένα μίγμα ηλεκτρολυτών και γλυκόζης. Χορηγείται σε περιπτώσεις διάρροιας ανεξαρτήτου αιτιολογίας. Το Biopect αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά και δεν περιέχει οποιαδήποτε μορφή αντιβιοτικού ή άλλων επιβλαβών προσθετικών. Επιτρέπει επίσης την ταχεία ανάρρωση των ζώων που εμφανίζουν διάρροια.


Η άριστη ποιότητα του Biopect οφείλεται στην περιεκτικότητα του σε ενεργές ίνες πηκτίνης, οι οποίες εξάγονται από πατάτες, μήλο και κίτρο. Για τον λόγο αυτό, δεν περιέχει αντιβιοτικά ή άλλα είδη φαρμακευτικών ουσιών, που ενδέχεται να δημιουργήσουν αντοχή ή να αφήσουν υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών στα προϊόντα που προέρχονται από τα ζώα. Επιπλέον, περιέχει ηλεκτρολύτες και γλυκόζη που εγγυώνται γρήγορη δράση.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το Biopect
To Biopect μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική αγωγή όποτε παρατηρηθεί διάρροια ανεξάρτητα από το αν αυτή προκαλείται από βακτηριακές μολύνσεις ή ιούς ή από την κακή διατροφή. Προληπτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το ζώο εκτίθεται σε κατάσταση που το καταπονεί, όπως η αλλαγή της συνήθους τροφής του, μεταφορά, νέος χώρος στέγασης, περιβάλλον με πληθώρα βακτηριδίων και ιών ή άλλες καταστάσεις που ευνοούν την διάρροια.

Με το Βiopect δεν χρειάζεται να μειωθεί η ποσότητα του γάλακτος που λαμβάνει το ζώο καθημερινά, μπορούν όμως να ελαχιστοποιηθούν ή να αποφευχθούν οι συνέπειες της διάρροιας όχι μόνο στο ζώο αλλά και στον κτηνοτρόφο (απώλεια βάρους ή και θάνατος ζώου, έξοδα για θεραπείες κλπ), εφόσον ο κτηνοτρόφος ενεργήσει άμεσα με την εμφάνιση του προβλήματος.

Η χρήση λοιπόν του Biopect εξασφαλίζει:

  • Eλάχιστη απώλεια βάρους καθώς μπορεί να αναμειχθεί και με το γάλα
  • Tαχεία ανάρρωση εφόσον χρησιμοποιηθεί εγκαίρως
  • Mπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά
  • Eύκολο στην χρήση, δεν υπάρχει δυνατότητα υπερδοσολογίας
  • Eίναι φυσικό προϊόν-δεν προκαλεί ανθεκτικότητα

Σε κάθε αγρόκτημα θα πρέπει να υπάρχει πάντα Biopect γιατί η διάρροια μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή τις πρώτες εβδομάδες της ζωής.

Δοσολογία:

Για θεραπεία
Μοσχάρια: 1 μεζούρα σε 2 λίτρα γάλακτος ή υποκατάστατο γάλακτος, 2 φορές ημερησίως για 3-5 ημέρες. Όταν δίνεται με νερό, συνιστάται 2πλή δόση
Χοιρίδια: 2 μεζούρες ανά κιλό σκόνης γάλακτος για 3-5 ημέρες ή 2 μεζούρες στην τροφή για 10 χοιρίδια 2 φορές ημερησίως για 3-5 ημέρες
Αμνοερίφια: 1 μεζούρα σε 500 γραμμάρια σκόνης γάλακτος ή 1 γρ.biopect ανά κιλό Σ.Β σε νερό ή σε γάλα 2 φορές ημερησίως για 3-5 ημέρες.

Για πρόληψη:Οι παραπάνω δόσεις μειώνονται στο μισό και για διάρκεια 3 ημερών

Το Biopect διατίθεται σε 4 συσκευασίες: φακελάκι 100 gr, και κάδοι 1 κιλού , 2.5 κιλών & 5 κιλών